9. skautský oddíl, Jeseník

Na Muně se slavilo 25 let skautingu na Jesenicku

23.05.2015 15:00
V sobotu 23. května se na Muně v Mikulovicích sešlo okolo stovky skautů, aby oslavili 25 let nepřetržitého fungování skautingu na Jesenicku. Dnes zde existují tři aktivní oddíly. Devátý a čtrnáctý v Jeseníku a Trojka v Mikulovicích. 
 
Samotná oslava byla zahájena slavnostním nástupem, kde bylo oficiálně poděkováno Jiřímu Kovalčíkovi a Dance Benčové za jejich ohromné úsilí při vedení svých oddílů a také rekonstrukci budovy na Muně. Dále se akce nesla v přátelském duchu vzpomínání na stará dobrodružství u zašlých kronik, počítáním nových přírůstků do skautských rodin a podobných kratochvílích. Všichni si mohli vyzkoušet na připravených stanovištích různé skautské dovednosti (střelba ze vzduchovky) nebo si zahrát oblíbenou hru – hututu. Nakonec v různých disciplínách porovnali své schopnosti celé oddíly. K večeru se slavnostně zapálil oheň a ještě do noci se hrálo na kytary a zpívalo a dojídali se poslední zbytky opečeného čuníka. 
 
Vzhledem k tomu, že počet dětí v jesenických oddílech v posledních letech roste, se těšíme, že se nás za pět let (na výročí 30 let) sejde alespoň dvojnásobek.
 
Daniel Dvořák

Kontakt

Vůdce oddílu:
Jan Dvořák
Tel.: (+420) 773 460 983
hondvorak1@gmail.com

Zástupce vůdce oddílu:
Robin Pospíšil
+420 721 082 926
pospisil.jes@gmail.com

webmaster:
Jan Pecina - Johny
Tel.: (+420) 739 719 315
johny@skaut.cz

Vyhledávání

TOPlist

Junák - svaz skautů a skautek ČR, středisko Slunce, 9. chlapecký oddíl, Jeseník

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode